Млад в БГ: Вергиния.

27/10/2011

Привет!

Днес започвам с публикуването на отговорите към проекта, който обявих вчера, носещ звучното име “Млад в България”.

Да, най-накрая ще се запознаете с въпросите от въпросника, който разпратих на неедин от вас. Може би няма да ви допаднат, може би ще са точно това, което сте очаквали да прочетете. Никой не може да знае.

Та, започваме с първата участничка в “Млад в България”, която познавам от едно ивестно количество време и някак си очаквах, че ще се включи… но това пък няма никакво значение!

* * * * *

 1. Как се казваш? – Вергиния Янчева – Вержи
 2. На колко си години? – На 20
 3. С какво се занимаваш? – Уча в НБУ
 4. Разкажи малко повече за себе си. –  3та година студент по Фотография, с майнър Режисура.. Занимавам се с… доста неща и постоянно се опитвам да се самоподсещам, че е добре да се самоограничавам. Но общо взето дейностите ми са свързани с творчество и съвременните му измерения. Доста доброволчески дейности, членуване с различни организации свързани с това и подобни. Уча, работя (от време на време), излизам, въобще… Студентски живот.
 5. Какво ти допада в живота в България? – Допада ми… Да си го кажем честно – България си е България, тук съм се родила, дори и да не схващам конкретно какво, предполагам, че винаги ще има нещо, което да ме омагьосва в нея. Дава ми някаква сигурност, колкото и ridiculous да звучи това в днешно време. Тук съм родена и израстнала… Винаги знам, че поне едно място на света – е до някъде сигурно за мен. Сигурно в смисъл.. най-сигурно сред цялата несигурсност. Това за магичната част… А сега още по-неправдоподобната за околните – аз си харесвам страната, харесвам голяма част от хората тук, харесвам университета си и т.н., и т.н., главно, защото смятам, че нещата са такива, каквито си ги направиш. Именно за това се обграждам от готини хора, които искат развитие, подбирам да ходя на места на които няма да се изпълня с неприятни мисли и си пестя песимизма на оклните, до колкото мога. Старая се да променям нещата, които зависят от мен – към по-добро, както и да създавам повече неща, които да зависят от мен :D
 6. А какво не ти харесва? – Не ми харесват тези хора, които постоянно никнат, като гъби, които се опитват да са ти пречка, не защото им пречиш на тях или защото – това, което правиш е в ущърб на някой, а защото просто днес деня им е крив или защото ги е страх да се изправят пред промяна. Дразни ме тромавата система.. Колко трудно става всичко, чисто административно. Май е малко тривиално такова, но навярно покрай изборите ме тресе – нерви ми създава системата. Все още има много хора, които в мойте очи не мислят социалистически, комунистически и т.н., просто се страхуват прекалено много да се сблъскат с новото. А това е просто някакъв процес на отлагане, защото все някога този момент ще дойде, а сега се затормозяваме да бутаме някаква метафорична врата, зад която може да има нещо адски красиво или абсолютно ужасно. Най-странното е, че я бутаме без опора отсреща…
 7. Какво е за теб България? – Страната, в която съм се родила и която обичам. Страна, която е видяла много и може да види още пъти по толкова, за което е нужно просто усилие…
 8. Би ли живял/а на друго място, ако имаш тази възможност? – Да… Бих.
 9. Ако „да”, то – къде и защо? – Ами, бих живяла на много места за по-кратко, но да се установя – Англия. За първото изречение – защото обожавам да пътувам, да изживявам нови усещаня, да се запознавам с нови хора… Да се вдъхновявам, чрез това. Англия – защото там се чувствам неповторимо. Сякаш там съм живяла винаги. Много странно =) А защо… Заради experience-а, a и защото за да се прехранвам и живея спокойно тук с професията, която искам ще ми е изключително трудно.
 10. А би ли се върнал/а след време и ако „да”, то – кога и по каква причина? – Да, бих. Нямам нищо против да си живея тук и постоянно да пътувам на някъде, или да живея някъде другаде и постоянно да си идвам до тук. Нямам намерение да замина и никога повече да не се върна, напротив. Ако не се върна, за да предам знания, да помогна за развитие и т.н., кой ще го направи? Ще дойде някой чуждоземец с диплома от Хогуортс, ще размаха пръчка и тук ще стане рай? Все едно. Ще се върна трайно, щом мога да си го позволя икономически, така че да издържам себе си + семейство, така че да не се чудя какво ще правя с бюджета за утре. Защо? За да мога да преподавам и практикувам знания, предполагам. В каква форма ще е преподаването – не знам точно.
 11. Нещо друго, което искаш да споделиш с читателите на 11AM? – Много ще са ми интересни резултатите.

* * * * *

Това беше първата порция отговори, както и разкриването на самите въпроси. Дано проектът ви допадне!

Очаквам включванията на още от вас, които искат да станат част от “Млад в България”!

За повече информация, посетете ТОЗИ линк.

Bobby, out!

Advertisement

One Response to “Млад в БГ: Вергиния.”

 1. Verginiya said

  Чувствам се някак си важна :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: