Млад в БГ: Мартина.

30/10/2011

Йоу!

Готови ли сте за още? Проектът “Млад в България” продължава!

* * * * *

 1. Как се казваш? – Мартина Дуганова
 2. На колко си години? – На 21
 3. С какво се занимаваш? – Студент
 4. Разкажи малко повече за себе си. – Доколкото мога обективно да говоря за себе си – понякога съм доста разсеяна, понякога се изненадвам какви неща могат да ми привлекат вниманието. Като по-малка сякаш повече обичах да уча. Когато имам проблясъци се справям много добре, но през повечето време имам жетоки проблеми с организацията. Обичам приятелите си, не мога да живея без тях. Последно време си мисля, че общуването не ми се отдава.J Обичам да пътувам и да снимам. Харесвам искреността и не харесвам фалшивата комуникация. В главата ми през повечето време е пълен хаос и постоянно забравям. Все още не съм убедена, че съм намерила “нещото”, с което наистина искам да се занимавам, дано и този момент настъпи.
 5. Какво ти допада в живота в България? – Харесвам природата ни, историята ни, традициите ни и вярвам, че българите сме изключителен народ. Понякога ми допада това, че тук можем да се отървем незабелязано с дребни нарушения, дори и с по-сериозни. Това ме кара да се чувствам по-свободна, като сред дивата природа. А и не на много места можеш да се наядеш с 5 лева за два дни напред… Дори можеш да се напиеш с тях, ако направите “партия”. За наркотици не съм толкова сигурна, но пък със секс може и да се уредиш. Как да не му допадне на човек? Въпреки, че културното ни наследство бавно се разяжда, допада ми тази част от него, която все още съществува. И колкото е останало от духа на хората, които се борят да го запазят и оцеляват в тия условия, също ми допада. Затова обичам живота тук, защото според мен е доста по-труден от този на други места и въпреки това има хора, които се трудят и успяват, творят прекрасни неща.
 6. А какво не ти харесва? – Не ми харесва това, че държавата пречи на хората. Не ми харесва, че самите хора си пречат. Не виждам това обединение, което го е имало преди и това ме притеснява. Не харесвам и псевдо патриотизма, който ме преследва по всяка уличка последните години. Не харесвам и царството на чалгата и изкривените ценности, което властва сред обществото ни. Не ми харесва липсата на доверие и уважение към институциите. Изобщо не съм фен на търсенето на вина във всичко друго, но не и в себе си.
 7. Какво е за теб България? – България за мен е моята родина. Това си е моят дом. България е едно от всичките прекрасни, интересни и уникални места по света…
 8. Би ли живял/а на друго място, ако имаш тази възможност? – Да, бих.
 9. Ако „да”, то – къде и защо? – Навсякъде, всичко ми е интересно. Бих живяла и в голям град и в малко градче. Нямам любим град или държава. Всичките са ми любими. Но не си се представям да живея за постоянно някъде… Когато съм на път сякаш съм цяла.
 10. А би ли се върнал/а след време и ако „да”, то – кога и по каква причина? – Когато опознаеш някого го заобичваш. Същото е и с предметите – понякога трудно се разделяш с някоя дреха или със стария телефон, затова и толкова се дразним като ни откраднат нещо или го изгубим, нали? J Същото е и с местата, които обитаваме. Когато отидеш някъде на разходка, на почивка, на екскурзия, ти се иска да се върнеш там. Какво остава за мястото, където си живял? Всичките спомени, познатите улици, познатите миризми, звуци, цветове. Всичко си има собствен живот, дори и най-мъничките неща в ежедневието ни. Когато си видял този живот, когато си слял своя с него и си го заобичал, няма как да не се върнеш там. Така де, аз лично бих се връщала често, ако имам възможност и то предимно заради хората, които обичам и които са в България.
 11. Нещо друго, което искаш да споделиш с читателите на 11AM? – Правописът ми не е добър, съжалявам за което.

* * * * *

Очаквам включванията на още от вас, които искат да станат част от “Млад в България”!

За повече информация, посетете ТОЗИ линк.

Bobby, out!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: