Млад в БГ: Кристина.

10/11/2011

Здрасти!

Не, проектът не е умрял.

* * * * *

 1. Как се казваш? – Кристина Кирова
 2. На колко си години? – На 26
 3. С какво се занимаваш? – През деня съм управител на малка консултантска фирма, а вечер преподавам италиански език.
 4. Разкажи малко повече за себе си. – Като завърших езиковата гимназия реших, че ще уча в чужбина и заминах за Италия. Там завърших икономическа специалност, която е толкова странна, че успях да си намеря работа веднага, първо в Италия, после и тук. От две години ме направиха управител на малка фирма и сега се опитвам да пробия с идеи на българския пазар. За 8 години успях да обиколя Италия и голяма част от Европа. Сега се радвам, когато мога да използвам италианския ми, дори само вечер в караоке барове.
 5. Какво ти допада в живота в България? – Първо – в къщи съм си! Второ – гостоприемни сме, добри сме, помагаме си (клишета, но истина). Трето – че можем да се забавляваме, да поемаме живота с цели шепи.
 6. А какво не ти харесва? – Че които и да разбере, че съм се върнала след 4 години в чужбина ме пита – „Защо се върна?!”; не ми харесва, че са малко мислещите хора; че тези, които искат да направят нещо, нямат възможността да го направят; че са много позьорите и празноглавците.
 7. Какво е за теб България? – Родината, мястото, на което винаги ще се връщам.
 8. Би ли живял/а на друго място, ако имаш тази възможност? – Да! Определено, но не за винаги! Винаги ще казвам и ще повтарям на всички – „Ако искаш да оцениш родината си, отиди в чужбина и виж, че и там хората ходят до тоалетната!”
 9. Ако „да”, то – къде и защо? – Заминах на 19, за да уча в друга държава, сама и причините бяха няколко – нещата там са различни, хората са различни, света го гледаш по различен начин. Ако замина пак, ще е пак по тази причина, а къде… няма значение, всяко място си има своя чар, навсякъде има добри и лоши хора, важното да го почувстваш свое мястото, да намериш твоята причина да си там. И на топло, и на студено може…
 10. А би ли се върнал/а след време и ако „да”, то – кога и по каква причина? – Винаги! Колкото и да остана някъде, винаги ще се връщам! А причината – когато почувствам, че губя себе си, че моето място не е това.
 11. Нещо друго, което искаш да споделиш с читателите на 11AM? – Работата на младите хора е да мислят, да имат идеи и крайно време е да обърнем нещата, нека развалим омагьосания кръг – Когато младите имат идеи, нямат средства и възможност да го направят;  когато младите остареят и имат средства, вече не слушат идеите на по-младите.

* * * * *

Очаквам включванията на още от вас, които искат да станат част от “Млад в България”!

За повече информация, посетете ТОЗИ линк.

Bobby, out!

Advertisement

One Response to “Млад в БГ: Кристина.”

 1. arin said

  ще можете да обърнете нещата едва когато остареете, но когато остареете, няма да искате да обръщате нещата…

  знаете ли на какво се базира въображението (или т.н. идея) – учи се някъде в началните часове по психология
  отговор: на житейдкия опит и много познания

  винаги ми е било много тъпо да чуя: ей това дете има страхотно въображение
  :@

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: