Млад в БГ: Илия.

17/11/2011

Здравейте!

Млад в България” продължава с пълна сила!

* * * * *

 1. Как се казваш? – Илия Темелков
 2. На колко си години? – На 20
 3. С какво се занимаваш? – Студент II курс във Факултета по журналистика на СУ, специалност Книгоиздаване
 4. Разкажи малко повече за себе си. – “Нормален софийски дришльо”, както казват Ъпсурт :). Иначе до скоро работих във в. “Пари”, който беше продаден и вече не работя, а си търся работа. В живота си засега имам 3 любими неща и това са приятелите, музиката и “работата” ми, или поне борбата да ми стане работа. Мечтата ми май е да мога да съчетая тези три неща в едно. Зловещо разсеян съм, заради което понякога (не)правя големи глупости.
 5. Какво ти допада в живота в България? – На първо място е фактът, че съм си у дома, при познатите места, хора и неща. Няма друго място на света, където да мога да си спомня по нещо за почти всеки ъгъл :). Харесва ми и фактът, че стига да решиш в България можеш да постигнеш много далеч по-лесно отколкото на други места, защото конкуренцията е малка. Обожавам наш’те планини зелени, малкото оазиси по застроеното ни море откачени неща, които са част от характера на българите.
 6. А какво не ти харесва? – Огромна част от хората и типичното им мислене, което е деструктивно и анархистично. От там следват и всичките материални неща, които не харесвам в България – лошите пътища, лошите условия за живот, незаконните строежи, повсеместната селяния и непукизъм за нея… За щастие има някаква надежда за промяна.
 7. Какво е за теб България? –  Дом, родина, повод за гордост и тъга. Не мога да дам 100% ясно обяснение какво е България за мен, но със сигурност е нещо по-скоро хубаво.
 8. Би ли живял/а на друго място, ако имаш тази възможност? – Не просто бих, а ще живея на друго място. Светът е прекалено шарен и голям, че да се лиша от удоволствието да се запозная с нови култури, места, красоти и проблеми. Най-малкото ме гризе любопитство какво е “там”.
 9. Ако „да”, то – къде и защо? –  На първо време в Швеция или Дания, защото там има най-голяма вероятност да имам възможност да продължа обучението си. По-нататък искам да поживея в Япония, Англия и Ню Йорк. А иначе бих пътувал за по-дълго (повече от 2-3 дни почивка) до почти всяко място на света.
 10. А би ли се върнал/а след време и ако „да”, то – кога и по каква причина? – Честно казано не знам. Сега си мисля, че бих се върнал, като основната причина е, че тук ми харесва, а и има хора, на които държа. Обаче виждам мои приятели, които говореха същото преди да заминат, а сега не искат и да си помислят, че може да живеят в България. Та, не съм особено убеден, но засега -да, след няколко години и заради любимите ми хора и места.
 11. Нещо друго, което искаш да споделиш с читателите на 11AM? – Ползвайте си главите и учете хората около вас да го правят. Забавно и ценно е.

* * * * *

Очаквам включванията на още от вас, които искат да станат част от “Млад в България”!

За повече информация, посетете ТОЗИ линк.

Bobby, out!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: