Млад в БГ: Яна Д.

21/11/2011

Йоу!

Няма как да скрия огромната си радост от това, че “Млад в България” набира толкова популярност и все повече хора изпращат отговорите си!

Радвам се, че в страната ни има и ще продължава да има свежи хора! :)

* * * * *

 1. Как се казваш? – Яна
 2. На колко си години? – На 24 години
 3. С какво се занимаваш? – Малко труден  въпрос. Кара ме да се замислям за всичко онова, с което съм се занимавала, за това с което се занимавам сега и за това, което искам. Но реално сега работя в една голяма фирма( чието име не искам да споменавам) и чисто аналитично следя процеси, хорските грешки в процесите  и „животът“ на разни инциденти, в следствие от грешките на хората. Отговорно и не до там интересно.
 4. Разкажи малко повече за себе си. – Родена съм в София. В едно горещо лято или така поне разказват очевидци. Израснала съм в Ботевград и Рибарица. Учила съм в Правец, София и Германия. Живяла съм в Америка, Германия и Чехия. Работила, а именно преподавала съм в последните две страни. По професия съм педагог. Преподавам английски език. Но не работя това и не по мое желание. Обичам дългите разходки, да карам колело, да ходя на йога и да пия бира с приятели. Харесвам алтернативна музика, алтернативни хора и алтернативата в живота.
 5. Какво ти допада в живота в България? – В България ми допадат традициите, обичаите, фолклора, малките безлюдни селца, които крият толкова много магия. Младите хора и техният огнен дух за промяна  към нещо по-добро.  Допада ми и живота в София, колкото и странно да звучи. Тук постоянно нещо се           случва. Само трябва човек да поиска да бъде част от случващото се.
 6. А какво не ти харесва? – Не ми харесва негативизма на някои хора. Все нещо не е както трябва и никога няма угодия. Това мислене на българина, че на хората извън България им е много по-лесно и много по-добре, ме влудява. Мисля, че в много от тях все още живее Бай Ганьо.
 7. Какво е за теб България? – Спокойствие и уют. Трябваше ми обаче много време и много неволи да изпитам, за да го осъзная.
 8. Би ли живял/а на друго място, ако имаш тази възможност? – Сигурно бих. Прекалено съм млада, а светът е толкова голям, за кажа не. Но за сега ми е добре тук. Върнах се скоро и за първи път от 5 години се чувствам почти завършен образ.
 9. Ако „да”, то – къде и защо? – Имам мечта да живея, макар и за кратко в Исландия или поне да я пропътувам. Знам, че някой ден ще се случи…
 10. А би ли се върнал/а след време и ако „да”, то – кога и по каква причина? – Бих се върнала, защото има нещо, което винаги ме тегли насам и то е много по-силно от всичко, с което съм се сблъсквала до сега. Може би ако „то“ изчезне, бих останала там където се чувствам истински свободна и мога да бъда себе си.
 11. Нещо друго, което искаш да споделиш с читателите на 11AM? – Не приемайте живота и хората около вас за даденост. Cлушайте хубава музика и не спирайте да се усмихвате. Нека има повече будни млади хора, защото Светът ни принадлежи…

* * * * *

Очаквам включванията на още от вас, които искат да станат част от “Млад в България”!

За повече информация, посетете ТОЗИ линк.

Bobby, out!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: