Млад в БГ: Алекс.

15/12/2011

Here you go.

* * * * *

 1. Как се казваш? – Алекс
 2. На колко си години? – На 25
 3. С какво се занимаваш? – С бачкане и учене. Работя в областта на маркетинга, уча Реклама на едно място, Маркетинг – на друго и имам едно леко изоставено Право на трето.
 4. Разкажи малко повече за себе си. – Какво конкретно? Ако е в контекста на предишния въпрос, то значи ще кажа 2-3 думи за работата и ученето си. Първото е истинско удоволствие, защото имам щастието да работя в една от най-иновативните български компании и то предимно с хора на моята възраст. Повече съм научила тук, отколкото всеки друг университет в България. За жалост… Иначе се боря за един международен сертификат по Маркетинг към Chartered Institute of Marketing, и това определено е истинското учене. Искам още от него, обаче. И то, от същия този ранг.
 5. Какво ти допада в живота в България? – Много неща! Първо, че това си е моето вкъщи, което няма да го има на никое друго място. И хората, които познавам откакто се помня, са много ценни. Харесва ми, че има толкова много възможности и такава свобода, които обаче не всички забелязват. Харесва ми, че вече успявам да предавам знания и опит на други хора. Животът в България те прави по-гъвкав, по-смел и по-умен.
 6. А какво не ти харесва? – Също доста неща. Дразни ме, че управлението е толкова консервативно и ти пречи във всяко по-различно начинание; хората са прекалено сърдити постоянно и често невъзпитани; че на повечето не им пука за нищо, дразнят ме мутрите и чалготеките; the baba factor също ме дразни, защото още е навсякъде.
 7. Какво е за теб България? –  Вкъщи.
 8. Би ли живял/а на друго място, ако имаш тази възможност? – Най-вероятно, да. Поне бих искала да пробвам какво е, в крайна сметка винаги мога да се върна.
 9. Ако „да”, то – къде и защо? –  Някъде в Европа. Ще ми е по-лесно ако е англо-говоряща държава. Ако не, то Белгия, Франция, Австрия, Дания и Холандия са също фаворити. Защото ми допадат по някакъв необясним за мен начин.
 10. А би ли се върнал/а след време и ако „да”, то – кога и по каква причина? – Да. Винаги ще искам да се върна вкъщи, но ми се иска да донеса нещо от някъде. А не просто да избягам.
 11. Нещо друго, което искаш да споделиш с читателите на 11AM? – Ако усещате, че нещо около вас не е ОК, опитайте да го поправите. Никой не е длъжен да го направи вместо вас. Не мрънкайте, а действайте! Ще си почиваме като „пукнем“ така или иначе.

* * * * *

Очаквам включванията на още от вас, които искат да станат част от “Млад в България”!

За повече информация, посетете ТОЗИ линк.

Bobby, out!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: